Het belang van deelprothesen voor vrouwen na borstamputatie

Deelprothesen

Wanneer vrouwen geconfronteerd worden met de diagnose borstkanker, kan een gehele of gedeeltelijke borstamputatie soms een onvermijdelijke behandelingsmethode zijn. Hoewel deze procedure levensreddend kan zijn, kan het verlies van een borst een enorme impact hebben op het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van een vrouw. Bij het volledig weghalen van een borst, heb je een totale borstprothese nodig. Maar bij een deeloperatie of een reconstructie kan het gebeuren dat gelijkvormigheid van beide borsten verandert. Gelukkig zijn er voor de kleinere veranderingen tegenwoordig deelprothesen beschikbaar die vrouwen kunnen helpen zich weer comfortabel en zelfverzekerd te voelen na een borstamputatie. In deze blog zullen we de voordelen en het belang van deelprothesen voor vrouwen bespreken.

Wat zijn deelprothesen?

Deelprothesen, zijn een uitwendig hulpmiddelen die zijn ontworpen om de vorm en het uiterlijk van een borst te herstellen na een borstamputatie. Ze worden gemaakt van siliconen die veilig zijn voor het lichaam en hebben een natuurlijke uitstraling en textuur. Deelprothesen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en gewichten. Zo kunnen ze altijd voldoen aan de individuele behoeften en voorkeuren van elke vrouw.

Voordelen:

  1. Herstel van het zelfvertrouwen. Na een borstamputatie of reconstructie kan het verschil in vorm van de borsten leiden tot gevoelens van onzekerheid en verlies van zelfvertrouwen. Deelprothesen bieden vrouwen de mogelijkheid om hun uiterlijk te herstellen en zich weer compleet te voelen. Ze helpen vrouwen om kleding te dragen die ze voorheen misschien niet meer durfden te dragen en geven hun een hernieuwd gevoel van eigenwaarde. Het bedekken met een sjaal is niet meer nodig.
  2. Evenwicht en symmetrie. Deelprothesen kunnen helpen om het evenwicht en de symmetrie van het lichaam te herstellen na een borstamputatie of reconstructie. Ze helpen bij het behouden van een evenwichtige lichaamshouding en kunnen rug- en nekklachten verminderen die kunnen ontstaan als gevolg van een ongelijkmatige verdeling van het gewicht.
  3. Comfort en gemak. Deelprothesen zijn ontworpen om comfortabel te dragen en goed aan te sluiten op het lichaam. U kunt ze dragen in een speciale beha of in een met prothesezakjes, waardoor ze veilig op hun plaats blijven zitten. Deelprothesen zijn licht van gewicht en veroorzaken geen ongemak tijdens het dragen.
  4. Flexibiliteit en keuzevrijheid. Met deelprothesen hebben vrouwen de vrijheid om te kiezen welke vorm en grootte het beste bij hen past

Een deelprothese zorgt voor een natuurlijke uitstraling

Deelprothesen worden gemaakt van materialen zoals siliconen, die een realistische textuur en uitstraling hebben die vergelijkbaar is met natuurlijk borstweefsel. Dit zorgt ervoor dat de prothese er natuurlijk uitziet en aanvoelt. Zo kunnen vrouwen zich zelfverzekerd en comfortabel kunnen voelen in hun dagelijkse activiteiten en sociale interacties.

Ook kunnen ze worden aangepast aan de individuele behoeften en lichaamsvormen van vrouwen. Er zijn verschillende maten en vormen beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat vrouwen een prothese kunnen vinden die perfect bij hun lichaam past.

Waardevol hulpmiddel voor vrouwen

Vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan en overwegen om een deelprothese te gebruiken, kunnen rekenen op ondersteuning en advies van professionals. Mammacare consulenten kunnen vrouwen helpen bij het kiezen van de juiste prothese en het leren van de juiste manier om deze te dragen en te onderhouden. Zij zijn er om vrouwen te begeleiden in elke stap van het proces en eventuele vragen of zorgen te beantwoorden. Wij als eMJe kunnen u helpen bij dit proces, neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak! Wij komen gratis bij u aan huis.