Borstprothese

Nadat bij u een tumor was geconstateerd heeft u een heel medisch traject achter de rug gehad, waarbij u mogelijk geopereerd bent, om de tumor te verwijderen. En afhankelijk van de uitvoering; een borstsparende operatie of een borstamputatie kunt u kiezen voor het dragen van een gehele borstprothese of een deel daarvan.

Wat kan eMJe voor u betekenen bij een borstprothese?

Als SEMH erkende leverancier gaan wij samen met u een zorgvuldig traject in om voor u het beste resultaat te behalen. De volgende stappen zijn daar een onderdeel in; Onze mammacare adviseuse komt bij u aan huis en informeert u over de mogelijkheden die aanwezig zijn met diverse borstprothesen. Samen met u kijkt ze naar de best passende oplossing. Welke informatie kunt u verwachten van een voorlichtingsgesprek over borstprothesen? :

  • De verschillende soorten (deel)prothesen: symmetrisch of asymmetrisch, lichtgewicht- en zwemprothesen, contactprothesen en deelstukjes
  • Ervaringen met het dragen van prothesen
  • Onderhoud
  • Lingerie
  • Vergoeding door de zorgverzekeraar

Wanneer kunnen wij u helpen?

Na een borstamputatie zijn er verschillende mogelijkheden in het wel of niet creëren van een nieuwe borst.

Als u besloten heeft dat u een prothese gaat gebruiken, dan is de volgende vraag: wilt u een uitwendige of een inwendige borstprothese? Indien u kiest voor een uitwendige prothese, kunnen wij u van dienst zijn.

Wij werken samen met de vooraanstaande merken: Amoena, Thuasne, Basko en Anita.

Natuurlijk heeft u de mogelijkheid om geen prothese te dragen. Tegenwoordig wordt er mode en lingerie ontworpen voor vrouwen die liever geen prothese willen of kunnen dragen.

Vragen of een afspraak maken? Neem contact met ons op via 0180-410299 of stuur een mail naar info@emje.nl 

Lymfoedeem

Gevolgen van behandelingen na de operatie

Borstkankerbehandelingen zijn ingrijpend, bijwerkingen doen zich voor tijdens behandelingen en verdwijnen weer als de chemotherapie is afgelopen of gestopt wordt met de medicijnen. Maar behandelingen zoals bestralingen of de operatie zelf kunnen ook bijwerkingen geven waarvan u langdurig of zelfs levenslang last kan hebben; zoals lymfoedeem in uw arm, zenuwpijn en chronische vermoeidheid.

Meer over lymfoedeem