Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen vallen onder de medische hulpmiddelen, die voorgeschreven worden door uw arts. U krijgt hiervoor een verwijzing. De elastische kousen worden aangemeten door een consulent elastische kousen. Afhankelijk van uw medische indicatie en uw verwijzing wordt gekeken wat voor u de best passende kousen zijn.

Eigenschappen van de therapeutische elastische kousen.

De therapeutische elastische kousen worden ook wel steunkousen genoemd. Steunkousen oefenen druk uit op het been of de arm. De kousen worden gedragen als er klachten zijn van het vaat – of lymfestelsel, waarbij er sprake is van vocht in de armen of benen, waardoor de benen of armen dik geworden zijn. Steunkousen zorgen er dan voor dat de afvoer van het vocht uit uw arm of been verbeterd, door ondersteuning van de werking van de pompfunctie van de verschillende spieren.
De elastische kousen zijn er in verschillende materialen, kleuren en verschillende maten, kwaliteit en uitvoering.

Medische indicatie voor elastische kousen

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vochtophoping in de armen, voeten, enkels en/of onderbenen.
  • Spataderen.
  • Een zwaar gevoel en/of onrustige benen.
  • Een krampend gevoel in de benen (vooral ’s nachts).
  • Lip- en/of lymfoedeem in armen en/of benen.
  • Lymfoedeem in overige lichaamsdelen.
  • Diepe veneuze trombose.

Clima Comfort en Clima Fresh

Clima Comfort vermindert transpiratie en voorkomt uitdroging van de huid. Dit wordt gerealiseerd door de gepatenteerde breitechniek waardoor vocht snel wordt afgevoerd. Dit zorgt voor een ideaal klimaat het hele jaar door.

Clima fresh zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich niet kunnen innestelen en/ of vermeerderen in het breisel. Dit verhoogt de compliance van de patiënt. De antibacteriële werking blijft ook na regelmatig wasssen behouden.

Aanmeten van therapeutische elastische kousen

U krijgt therapeutische elastische kousen aangemeten vanwege de behandeling van aandoeningen van het bloed- en lymfvatenstelsel van de benen en/of armen. Onze gediplomeerde consulenten zullen een aantal maten nemen van uw been of arm om de juiste kous voor uw aandoening te kunnen bepalen. Als bij u de kousen zijn aangemeten, kan het zijn dat onze consulente de kousen direct uit voorraad bij u achterlaat. Indien de kousen niet voorradig zijn, wordt u geïnformeerd over de eventuele verwachte levertijd. Indien de therapeutische elastische kousen niet voldoen, kunt u binnen 14 dagen reclameren. Voor het aan- en uittrekken van uw elastische kousen zijn er verschillende hulpmiddelen. Deze zijn te verkrijgen via de consulenten van eMJe of via onze webshop.

Vragen of een afspraak maken? Neem contact met ons op via 0180-410299 of stuur een mail naar info@emje.nl