Therapeutische elastische kousen

Heeft u therapeutische elastische kousen voorgeschreven gekregen van uw arts? De kousen vallen onder de medische hulpmiddelen. Onze gespecialiseerde compressie therapeuten, zullen deze voor u aanmeten. Afhankelijk van uw medische indicatie en uw verwijzing, wordt gekeken wat duur de best passende kousen zijn. Maak direct een afspraak met ons!

Eigenschappen van de therapeutische elastische kousen

De therapeutische elastische kousen worden ook wel steunkousen genoemd. Steunkousen oefenen druk uit op het been of de arm. Deze worden gedragen als er klachten zijn van het vaat – of lymfestelsel, waarbij er sprake is van vocht in de armen of benen. En waardoor de benen of armen dik geworden zijn. Steunkousen zorgen er dan voor dat de afvoer van het vocht uit uw arm of been verbeterd, door ondersteuning van de werking van de pompfunctie van de verschillende spieren.

De steunkousen zijn er in verschillende materialen, kleuren en verschillende maten, kwaliteit en uitvoering.

Medische indicatie voor elastische kousen

De meest voorkomende klachten zijn onder andere:

  • Vochtophoping in de armen, voeten, enkels en/of onderbenen.
  • Spataderen.
  • Een zwaar gevoel en/of onrustige benen.
  • Een krampend gevoel in de benen (vooral ’s nachts).
  • Lip- en/of lymfoedeem in armen en/of benen.
  • Lymfoedeem in overige lichaamsdelen.
  • Diepe veneuze trombose.

Clima Comfort en Clima Fresh

Clima Comfort vermindert transpiratie en voorkomt dus uitdroging van de huid. Dit wordt gerealiseerd door de gepatenteerde breitechniek waardoor vocht snel wordt afgevoerd. Dit zorgt dus voor een ideaal klimaat het hele jaar door.

Clima fresh zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich niet kunnen innestelen en/of vermeerderen in het breisel. Dit verhoogt ook de compliance van de patiënt. De antibacteriële werking blijft ook na regelmatig wassen behouden.

Elastische kousen

Aanmeten van therapeutische elastische kousen

U krijgt therapeutische elastische kousen aangemeten vanwege de behandeling van aandoeningen van het bloed- en lymfvatenstelsel van de benen en/of armen. Onze gediplomeerde compressie therapeuten zullen een aantal maten nemen van uw been of arm om de juiste kous voor uw aandoening te kunnen bepalen.

Als bij u de kousen zijn aangemeten, kan het zijn dat onze compressie therapeut deze direct uit voorraad bij u levert. Indien de kousen niet voorradig zijn, wordt u geïnformeerd over de eventuele verwachte levertijd. Indien de therapeutische elastische kousen niet voldoen, kunt u dit binnen 14 dagen laten weten. Voor het aan- en uittrekken van uw steunkousen zijn er ook verschillende hulpmiddelen. Deze zijn te verkrijgen via de compressie therapeuten van eMJe of via onze webshop.

Vragen of een afspraak maken? Neem contact met ons op via 0180-410299 of stuur een mail naar info@emje.nl