Verzorging van pijnlijke benen

Heeft u last van vermoeide of pijnlijke benen? De juiste verzorging is hierbij van groot belang! Wij hebben een aantal tips die u kunt toepassen om de pijn te verlichten:

Goede schoenen

Goede, platte schoenen bevorderen het bewegen en de afwikkeling van de voet.

Leg uw benen hoog

Ontlast uw benen na een vermoeide dag door ze omhoog te leggen in een makkelijke houding, hierdoor stroomt het bloed terug.

Huidverzorging

Sproei uw benen regelmatig met koud of lauwwarm water, hierdoor stimuleert u de bloedsomloop waardoor de pijn vermindert. Verzorg uw huid ‘s avonds met een bodylotion.

Lichaamsgewicht

Bij overgewicht wordt de ontwikkeling van spataderen bevorderd.

Geen zon maar schaduw

Ga niet in de felle zon zitten. Te veel warmte bevordert het uittreden van vocht en dat veroorzaakt pijn in de benen.

Beweging

Houd uw benen in beweging, zoals met fietsen, wandelen en zwemmen, alles is goed als u de voet- en beenspieren maar gebruikt.

Niet doen

  • Veel staan.
  • Een te warm bad nemen.
  • Veel in de zon zitten.
  • Benen over elkaar slaan.

Tips voor pijnlijke benen

Pijnlijke of vermoeide benen kunnen heel vervelend zijn. Ze kunnen u namelijk verhinderen in uw dagelijkse activiteiten. Denkt u hierbij aan wandelen, traplopen of andere activiteiten die u veel energie kosten. Meestal heeft u het gevoel dat uw benen heel zwaar zijn of heeft u last van krampen.

Met deze tips kunt u de pijn deels verminderen of misschien zelfs voor zijn. Als u een langere tijd last heeft van veel pijn, is het altijd aan te raden om contact op te nemen met uw huisarts. Zij zullen de oorzaak van uw pijn verder onderzoeken en u eventueel doorverwijzen naar een specialist.

Heeft u hier vragen over of wilt u graag meer informatie? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Vragen of een afspraak maken? Neem contact met ons op via 0180-410299 of stuur een mail naar info@emje.nl