Veelgestelde vragen

Ja, er zijn diverse hulpmiddelen leverbaar, zie hiervoor onze webshop.

De garantietermijn is 6 maanden bij juist gebruik.

Er is een vinger door de kous gegaan, met een nagel is een draadje doorgesneden en vandaar uit loopt een ladder altijd naar beneden. Dit kunt u voorkomen door handschoenen en aantrekhulpen te gebruiken bij het aan- en uittrekken van de therapeutische elastische kousen.

eMJe heeft speciale elastische garen, waarmee u de kous zelf kunt repareren.

Het siliconenboord is langzaam glad geworden door huidvet en huidschilfers. Het is van groot belang om iedere dag het siliconenboord goed schoon te maken met warm water en een washandje.

In de wasmachine op 30 tot 40 graden met vloeibaar wasmiddel, geen wasverzachter. Het advies is om de kousen na een dag dragen te wassen.

Kousen mogen niet in de droger. Ons advies om kousen sneller te laten droger is om de kousen in een handdoek te rollen en het ergste vocht eruit te persen, hierna kunt u de kousen natuurlijk laten drogen.

Ja, binnen 14 dagen kunt u de BH omruilen, mits niet gedragen.

Bepaal de halve omvang (van het midden van de borst tot het midden van de rug). Meet op het hoogste punt van de gezonde borst en verdubbel de waarde (b.v. gemeten is 48 cm x 2 = 96 cm). Zoek vervolgens in onderstaande tabel in de kolommen de gemeten waarde van de onder- en bovenomvang en lees in de kolomkop de overeenkomstige cupmaat af.

In alle bh’s die wij verkopen zitten aan beide zijden hoesjes voor borstprotheses.

Door de manier waarop de hoesjes in de BH genaaid is, past uw eigen borst prima in de BH en voelt u daar niets van.

Voor een cupmaat verschil bestaan er deelprothesen. Dit zijn protheses die op verschillende manieren het cupmaat verschil kunnen oplossen. De protheses bestaan uit verschillende vormen. Dit kan door een schaal over de geopereerde borst te dragen of een ovaal. Het gaat er om dat de deelprothese ondersteuning of opvulling biedt, daar waar dit nodig is.

Er zijn verschillende soorten borstprotheses. De ontwikkeling is dat er steeds lichtere protheses op de markt komen. Het nadeel kan zijn dat de prothese zoveel lichter is dan uw eigen borst, dan kan de lichtere prothese scheef trekken.
Mocht u hier meer over willen weten, kunt u een afspraak maken om voor u de mogelijkheden te bekijken.

• Op het moment dat u alleen tijdens uw vakantie gaat zwemmen, kunt u prima met uw dagelijkse prothese zwemmen, ook in chloor- of zeewater. Het is wel belangrijk om daarna uw prothese goed af te spoelen en schoon te maken, zoals u gewend bent.
• Gaat u elke week zwemmen, dan is het praktisch om een zwemprothese aan te schaffen, deze is speciaal gemaakt om in chloor- of zout water te dragen. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden deze prothese.
Mocht u hier meer over willen weten, dan kunt u een afspraak maken om voor u de mogelijkheden te bekijken.