Help, ik heb spataderen

spataderen

Spataderen kunnen ontsierend en ongemakkelijk zijn. De een kan er heel veel last van hebben op gezondheidsgebied, terwijl de andere het er lelijk uit vindt zien. Maar wat moet u doen als u de eerste spataderen herkent op uw benen? Wij leggen het u uit!

Eerste signalen van spataderen

Spataderen herkent u vaak door tintelingen, jeuk, kramp, onrustige benen of een vermoeid gevoel in de benen. Dat zijn eigenlijk de eerste signalen dat er iets niet goed gaat met de doorbloeding. Dat ziet u niet altijd gelijk op de huid. Pas als het probleem zich door zet, begint u verkleuringen te zien op de benen. Meestal zijn dit duidelijke blauwe lijnen, dus spataderen.

Als u hulp zoekt om uw spataderen te behandelen, is de eerste stap een gesprek met uw arts. Uw arts zal een evaluatie uitvoeren en kan een reeks behandelingen aanbevelen, afhankelijk van de ernst van uw aandoening. De behandelingsopties voor spataderen omvatten veranderingen in levensstijl, lasertherapie en chirurgie.

Veranderingen in uw levensstijl kunnen helpen uw symptomen te verbeteren door de druk in uw benen te verminderen. Probeer regelmatig te bewegen en vermijd lang zitten of staan. Daarnaast kunt u ook steunkousen dragen die ontworpen zijn om het terugstromen van het bloed in uw aderen te verbeteren, waardoor u ook geen dikke enkels krijgt.

Steunkousen bij spataderen

Spataderen ontstaan dus meestal als er iets niet goed gaat in de doorbloeding van uw benen. Om dit te bevorderen zal de huisarts u steunkousen kunnen voorschrijven.

Steunkousen helpen om de bloedstroom in uw benen te verbeteren door externe druk uit te oefenen. Dit helpt zwelling en pijn te verminderen. Ze helpen ook een goede bloedsomloop te bevorderen, wat het uiterlijk van spataderen kan verbeteren. Dit kan voor u al een grote oplossing zijn.

De steunkousen die u voorgeschreven krijgt, zijn anders dan die u in de winkel kunt kopen. Het zijn namelijk medische kousen, ook wel therapeutische elastische kousen genoemd. Bij eMJe kunnen wij deze voor u aanmeten. Onze compressie therapeuten zijn gespecialiseerd en opgeleid in dit vak. Zij zullen samen met u kijken naar de best passende kous op basis van uw medische indicatie.

Contact opnemen met eMJe

Heeft u last van spataderen of denkt u hier last van te hebben? Neem dan altijd eerst contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u van het beste advies voorzien. Heeft u een verwijzing ontvangen voor het aanmeten van elastische kousen? Neemt u dan contact met ons op! Wij komen gratis bij u aan huis, maar hebben ook bezoeklocaties door het hele land!