Hoge temperaturen!

De zomer is nog maar net begonnen en we hebben nu al te maken met hoge temperaturen. Wij hebben daarom een aantal tips voor u om de zomer zo goed mogelijk door te komen met uw elastische kousen!

Tijdens het warme weer klinkt het als een marteling om ook nog eens de elastische kousen te moeten dragen, maar juist nu is het belangrijk dit te doen! Met hoge temperaturen kan het lichaam veel meer vocht vast houden en dit kan zorgen voor nog meer oedeem in de benen.

Probeer zoveel mogelijk uw benen te bewegen. Beweging zal de doorbloeding stimuleren en zo houden de benen minder vocht vast. Ook is het belangrijk om de benen zo hoog mogelijk te houden. Tevens raden wij u aan om zoveel mogelijk water te drinken.

Om de benen te verkoelen kunt u een aantal keer per dag uw benen spoelen (eventueel. met de kousen aan) of met een waterspuitfles koud water over uw kousen heen spuiten. Dit kan een aangename werking hebben.

Let wel op dat u niet gaat zwemmen met uw nieuwe kousen, het chloorwater kan namelijk erg schadelijk zijn. U kunt dit beter doen met kousen die verouderd zijn.

Gaat u binnenkort reizen? Bekijk onze collectie van de reiskousen eens!